Fons 01 - ARXIU HISTÒRIC FORESTAL DE LES ILLES BALEARS

Propuesta de conservación de la carretera de Manut a Benifaldó de los montes nums 1 y 2 del patri... Provincia de Baleares. Plan anual de trabajos a ejecutar por administración para la instalación d... Proyecto de camino a fuente d'espedregaret Ofici Propuesta de construcción de un sequero de calor solar en Lloret de Vistalegre Proyecto de declaración de sitio natural de interes nacional con el nombre de Miramar la zona cos... Bacheo y arreglo de caminos en los montes "Manut y Benifaldó" Propuesta de arreglo de las cuadras , pajar y cocinas para obreros en la casa forestal del monte ... Presupuesto que se formula para la realización de arreglos en las cuadras y cocina de obreros en ... Bacheo y arreglo del camino de "Benifaldó" al "bosch gran" trozo 2º de fuente... Memoria para la redacción del proyecto de ordenación de los montes "comuna de Caimari y comu...
Resultats 1 a 10 de 1262 Mostra-ho tot

Àrea d'identificació

Codi de referència

ES 7019 AFIB 01

Títol

ARXIU HISTÒRIC FORESTAL DE LES ILLES BALEARS

Data(es)

  • 1860 - 2019 (Creació)

Nivell de descripció

Fons

Volum i suport

Àrea de context

Nom del productor

Història arxivística

Inicialment, el material documental es trobava acaramullat sense cap d’ordre, sobre caixons i taulons o directament sobre el terra. Estava situat en unes construccions annexes a les cases de Menut, en la part superior d’una cotxeria, amb trespol de ciment, amb finestres amb persianes però sense vidres, per la qual cosa s’explica el mal estat en què se van trobar alguns documents. Alguns documents van agafar malformacions pel fet d’haver estat amuntegats sense cap cura. En molts de casos els documents estaven deslligats, desproveïts dels tancaments o amb aquests en mal estat. Entremig dels documents se van trobar hàbitats de fauna, principalment de ratolins -perquè els petits àcars, aràcnids i d’altres invertebrats no els tenim mai en compte-, les quals van originar desperfectes considerables. La pols i la humitat, malauradament, han estat també cohabitants de l’Arxiu tots aquests anys enrere. Sembla que s’havia transportat a aquest indret quan, en la nevada del 1984, es varen esbucar les teulades i es varen haver de refer, on l’arxiu canvià de lloc.
Al maig de 2004 des de la Conselleria de Medi Ambient, es van els treballs per recuperar i reordenar l’Arxiu. Aquesta feina la van realitzar na Caterina Amengual i en Ferran Menor.
Al 2020 es van començar les feines de canvi de les caixes provisionals on estaven els documents a arxivadors lliures d’àcid per a la millor conservació dels documents. A més a més es van començar a escanejar els documents per tenir-ne una còpia en digital.
I ja al 2023, coincidint amb el 90è aniversari del Viver Forestal de Menut, es va implementar la plataforma Atom de l’Arxiu.

Origen de l'ingrés o de la transferència

Aquests documents procedeixen de les diferents entitats que han anat configurant l’actual Conselleria de Medi Ambient i Territori, i en concret del Servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl (des del Districte Forestal de Barcelona, Girona i Balears, el Districte Forestal de Balears, la Direcció General de Monts, Caça i Pesca, ICONA, SEFOBASA, o IBANAT).

Àrea de contingut i estructura

Abast i contingut

Valoració, destrucció i programació

Ingressos

Sistema d'organització

Àrea de condicions d'accés i ús

Condicions d'accés

Condicions de reproducció

Idioma del material

  • català
  • espanyol d'Espanya

Escriptura dels documents

Nota sobre les llengües i escriptures

Característiques físiques i requeriments tècnics

Instruments de descripció

Àrea de documentació relacionada

Existència i localització dels originals

Existència i localització de reproduccions

Unitats de descripció relacionades

Descripcions relacionades

Àrea de notes

Identificador(s) altenatiu

Punts d'accés

Punts d'accés per matèria

Punts d'accés per lloc

Punts d'accés per autoritat

Punts d'accés de gènere

Àrea de control de la descripció

Identificador de la descripció

Identificador de la institució

Regles o convencions

Estat d'elaboració

Nivell de detall

Dates de creació revisió eliminació

Idioma(es)

Escriptura(es)

Fonts

Àrea d'ingressos

Matèries relacionades

Persones i organitzacions relacionades

Related genres

Llocs relacionats